Чувствителните днес не се котират,
не са за този свят жесток.
Със себе си се борят и не спират,
приемайки поредния урок.
Чувствителните даже са излишни,
кому е нужна тази доброта?
За разлика от времена предишни
животът не е рай, а е борба.
Чувствителните могат да говорят,
да изразят нещата в стих,
в мелодия или във проза
ще разкодираш погледа им тих.
Чувствителен да си - е рядко
явление във наши дни,
ако не си такъв, когато
те нараняват – няма да боли.
Чувствителен, дали е старомодно?
Опитвам се да разбера.
Не всекиму обаче е възможно
да има усет и душа.
17.08.2013
© Красимира Иванова All rights reserved.