ЦИГАНКА
Запретнала съм високо полите
и боса в душата ти газя.
С лудо биле закичих косите
и огън в очите разжарих.
Разголила съм си гърдите,
огърлици от грях им нанизах.
Сто луни в зениците си запалих
и по цигански те замамих.
От тежък стих отвара запарих -
думи като камшици писнаха.
Изгорих до една всички истини
и на клада смеха си запалих.
Грешни мисли край мен галопират,
страст гори във очите ми.
Ах, да можех за миг да докосна
топлината на твоите длани.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.