Ах, тези пъстри две очи,
погледнат ли ме, полудявам.
Кажи ми ти, не ме мъчи,
как обичта ти да спечеля?
Кажи ми само: "Искам аз
да ми изпееш песен жива. "
И моето сърце със глас
ще пей с китарата звънлива.
Кажи ми само: "Искам аз,
да изиграеш огнен танц. "
И вдъхновено, с буйна страст,
ще затанцувам до екстаз.
Кажи ми само: " Искам аз -
тореадор бъди ти смел. "
И на коридата завчас
със бик в борба ще съм се вплел.
Кажи ми само: "Искам аз -
ти в тъмна нощ ме открадни. "
И с кон най-бърз във нощен час
ще литнем към щастливи дни.
Ала защо ми казваш ти:
" Прости на друг принадлежа. "
И рухват моите мечти,
били са чувствата в лъжа.
© Асенчо Грудев All rights reserved.