Есента заплака тихо
със прашинка,
мушнала се в дисковете,
разтопени
от натискането
по завои
на спирачките на
сурналата се
надолу
в дивото
кола…
Спрях встрани и се загледах
Във листата,
Оцветени от ръката
На безсъния художник,
Който с четка от
Усмивки,
Партита,
Събори
И концерти,
Изневери,
Ябълки,
Раздори,
Радост,
Тленност,
Порив волен и
Безкрайно нощна нежност,
Разпилява отражения на сънища
В короните на тази сраснала се с времето гора…
Есен…
Пей с шума на вкълващите кални семена,
Сей живот с дъха на гонещия заешка следа.
Отнеси хабера ни към тропика с летящи щъркови ята…
Да ни пратят
СПЕШНО!!!
жар от вулкани
За зареждане на печките ни вèчерни,
Пръснати по къщите, задрямали
В стаите на нощните села.
Да танцуваме край тях
Пияни
За пред
Края на
Света…
© Боромир All rights reserved.
@ Галя Ооо... ЗА маите света свършва през 2012 година. А за мен много по често. Всяка зима например ::) Или поне усещането ми винаги е такова И всяка пролет живеем възкръснали, заедно със слънцето!