ЦИКЪЛ “ОКУЛТНИ ТРИСТИШИЯ”
Понесоха се облаци от мисли
и сблъскаха се с облаци от чувства –
в главата ми започна буря...
Да можеш отнапред да видиш
корона дамска как си слага пешка
и пътя озарен да й посочиш...
На три нива животът ни минава,
но как накрая да отсъдим
къде реално сме били щастливи...
Умът направи броня за душата,
магична броня от кураж и чест –
без страх да плува в нея през съня...
Тъй много искам да надникна там –
във царството на вечната нирвана,
и спомена докрай да съхраня...
Прекарал бих столетие така –
акашовите записи четящ
и битието свое преоткриващ...
© Атанас Димитров All rights reserved.
Най сърдечно те поздравявам, напиши още от този вид, моля те...
Много ми хареса...