(пак от тефтера на Деса Поетеса)
Стара къща, калдъръм, чардак,
здравец в китен заден двор.
Любими мой, не се чуди, а пак
засаждай в мене своя… бор!
***
Блее вакло агънце в кошара,
теленцето на кравата мучи,
о, как желая днес да изпреваря
и да прошепна: Мили мой… пиши!
***
Засвири дядо Матю на кавала,
до него легна вярното му куче.
Ах, скъпи, иска ми се до премала
да свиря аз на твоето… дудуче.
***
Баба Кера ранни ранини ранила -
пържи топли, пухкави мекици.
Не, не ставай, мили, а събирай сила
върху топлите ми, меки… спици.
***
Нагазил във водите пълноводни
ловиш ми риба, с въдица и кеп.
Звезда във мен засвети пътеводна-
да уловя се с две ръце за твоя… РЕП.
***
Прекопвам лук с голямата мотика,
отзад ме гледаш, а към мен лети оса.
И нещо все към теб ме тика, тика…
Спаси ме, мили, почеши ме по… носа.
***
© Мила Нежна All rights reserved.