В този миг на самотно мълчание
ти предавам душата си, Отче!
Но не чакай от мен разкаяние -
аз съм Твоето блудно отроче.
Ти поиска да бъда такова -
за да даваш за пример греха ми.
До библейското име - Йехова,
ще застана с венеца от тръни.
Пропилял си живота напразно,
днес съм Никой и тъй ще остана.
Сам на себе си трайно омразен,
да Те следвам за миг не престанах.
© Младен Мисана All rights reserved.