С южняка нощес долетя
и сви гнезденце направо на двора.
От седемцветно яйце след дъжда
дъга се излюпи в простора.
Художник палитра разгърна,
грабна четки – вълшебни слова,
към дъгата поглед извърна
и дворът в миг засия.
Бликна извор червен от лалета,
там зюмбюл се обагри в лила.
Нарцис в жълто гордо засвети,
кокичета сведоха плахо чела.
Моята мъничка цветна гора,
сякаш в миг избуя под небето.
Грейна пролетно
закопняла душа,
даже в цвят затуптя и сърцето.
А дъгата, приказно нежна,
ме оплете в своите тайнства,
после намигна някак небрежно
и пое към незнайни пространства...
Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас
© Кирил Ганчев All rights reserved.
Нямам възможност да отговарям персонално, но Ви поздравявам ОТ СЪРЦЕ, ПРИЯТЕЛИ!