Днес е празник на цветята,
няма облаци, слънцето сияе
и сал един цвят ми е мечтата,
едно цвете, що хубаво ухае.
Туй цвете си ти, любима,
пред прекрасен храм,
свърши вече злата зима,
по-красива аз не знам.
Ти си роза нежна
и унасяш ме в сладък блян,
в нирвана безметежна
сред пристан дългомечтан.
Честит празник!
© Георги All rights reserved.