Цветове
Със цвят червен е розата, която
кралица е на всичките цветя.
Аз радвам й се винаги, когато
я гледам как сияйна разцъфтя.
Със цвят зелен расте тревата,
застилайки полето с мек килим.
Зелени са листата във гората,
шумят със шепот те неуловим.
Във синьо е обагрено морето,
което неизменно е със мен.
С лазурна синева е и небето,
щом Слънцето изгрява всеки ден.
Във жълто трепкат на небето
далечните загадъчни звезди.
Във жълто Слънцето блести, което
от векове огрява нашите земи.
Бялото е цвят на светлината,
на девствената свята чистота.
Бяла е кърмата за децата,
с която ний им носим радостта.
© Пепа Райчева All rights reserved.