Клоните на старата череша
грееха, отрупани от цвят.
Сякаш с гребен вятърът ги среса
и накара ги да полетят.
Пръснаха се горе във небето
милиони бели платове
и играха шеметно, дордето
топлата земя не ги пое.
Танцът на изящни балерини
в миг направи по-красив света.
Вред разпръсна във вихрушки сини
слънцето, смеха и пролетта.
© Лилия Кашукеева All rights reserved.