Със поглед ме изпиваш, а аз съм се стаил,
така във цветето дъха ти бих открил.
Слънцето отблясква във капки от роса,
капките, посипани по твоята коса.
И този аромат така ме е обгърнал,
и този свят във цвят се е превърнал,
вълшебникът това е сътворил,
с това вълшебство той би те преоткрил.
Описва те със поглед, говори ти с усмивка,
рисува те със вятър и ето как те иска,
когато си готова, ти просто му кажи:
– Цветът прекрасен е, нали?
© Николай Стойчев All rights reserved.