Да бях заминала (поканиха ме) във Париж
на кратък киноложки воаяж...
А аз – О, Панагюрище, ела ме виж!
Не! Няма толкова симплùтика типаж!
Да бях се возила безгрижно в караван
с хладилник, клима и какво ли не...
А аз – във Панагюрище – мон дьо, о, срам!
Насред площада откачих гърне.
Да бях разходила дрехù и телеса
по главната – по Шàнзетолизè...
А аз – изплезена по стръмни стъпала.
(тоз, Боримечката, дъха ми взе!)
Да бях пропуснала програмата оф’цялна
с костюм, прическа... (състояние ми взеха!)
Сюрприз – заеха масата централна
и раците в буркана изпомреха.
Да бях отседнала в централния хотел,
едва ли екшън щеше да ме стигне...
Обслужващ персонал – Ла Дар, петел
и ВИП съквартиранти – как да мигна?!
Да бях... в Париж ли? Да бе! Ей сега!
Случайно щъркел да не ме е клъвнал?!
Адьо, мон Панагюрище, с тъга.
Не бързай да се радваш – ще се върна!
© Мая Попова All rights reserved.