Sep 20, 2007, 12:29 AM

Да го вижда... 

  Poetry
669 0 14
Вода гази. Жаден ходи.
И душата му  жадна. 
Много глухи коловози
се преструват на гари.
Има край.
Има и краища.
Има и светлина в тунела.
До върха в планината
водят все трънливи пътеки.
Само скитникът знае
колко много тежат крилата,
къде води началото
и дали боли свободата.
Няма бездомни послания.
Има ничии хора.
Всеки знак за безкрайност
е дилема пред Бога.
Всяка болка е светъл олтар
на обичта към ближния.
Господ много отдавна е дал
на човека сърце.
Да го вижда.

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??