Сега е късно – просто няма време
и спирам се. Нататък ми е трудно.
Животът иска всичко да ми вземе,
но в дъното му някъде съм буден.
И както след спектакъла актьора,
умира във гримьорната и свети,
така и аз – обичал всички хора,
се моля да се кача на небето.
Поне веднъж отгоре да я видя
земята, от предверието на рая,
пък после нека Господ ме натири
във ада - да горя и да се кая...
© Ивайло Цанов All rights reserved.