Jan 9, 2013, 11:45 AM

“Дa” и “Не” 

  Poetry
501 0 1

 

“ДА” И “НЕ”

 

 

За туй, че пътят ти пресече моя

в снега на миналите дни далечни,

че бе взривен на дните ми покоят...

... за всичко ти благодаря сърдечно –

 

за всеки късен звън на телефоните,

за дългите беседи от мълчание,

среднощната ми самота прогонили

с внезапни междуселищни признания;

 

за думите, докрай недоизречени,

за редките писма изповедални,

за споровете, странни и отвлечени,

за чувствата – реално нереални...

 

Благодаря ти, че в летата минали,

говорейки – до края бе мълчала.

Днес не жарта в сърцето е изстинала –

тя просто никога не е горяла.

 

На този свят, жесток и неразумен,

бе нужно само “да”, за да си с мене.

Заместват хилядите други думи

едно категорично “не” студено.

...

 

Днес снежен прах на рамото си имам

и газя ранен сняг до колене.

Сред кротостта на бялата ми зима

благодаря за дългото ти “не”.

 

 

© Валентин Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??