"Най-голям шум при сблъскване
предизвикват празните мисли."
Аристотел
"Мразя те - обичам те!"
Белият лист, който вчера изписах,
белият лист, който хвърлих в краката си,
странно! изчезна - някъде скри се,
търся го - чак заболя ме главата.
Белият лист - бял да беше останал -
или пък всичко да бях изгорила!
Кой ме накара писалка да хвана -
в лаптопа просто бих го изтрила?
Белият лист вдън земята изчезна -
бяло поле в изглупелия мозък!
Търся на пода в чупка болезнена -
с мокри очи и лице като восък...
Хлопна вратата. В смешната поза
кой е - не виждам, но знам - и не питам.
Бавно към мене протягаш три рози,
в листа (де писах, че мразя те) свити.
© Венета All rights reserved.