Aug 20, 2024, 4:25 PM

Да обикнеш Звяр 

  Poetry » Love
114 1 2

Да обикнеш Звяр 

 

Не, не е лесно да обичаш Звяр!

И раните му с нежност да промиеш.

Без страх в очите му да гледаш,

в душа му ти да вникнеш!

Не, не е лесно - влюбиш ли се в Звяр!

В сърцето надълбоко да му бръкнеш!

А той - горкия, как ли е живял…

преди ти с обич тъй да го прегърнеш.

Без твойта нежност, твойта женска сила

- той няма път, по който да върви!

Не, не е лесно, никак даже!

Сърце му да лекуваш, 

когато твоето кърви!

И търпеливо да целуваш

ти всеки белег, всеки негов вик!

Да го научиш да сънува 

- наместо бездни, само светлини!

Не, не е лесно да обикнеш Звяр!

Към гибелта си право ти да тичаш…

да му дадеш сърце, душа…

Звяр - само зверски се обича!

 

ИВИ. 

- Да обикнеш Звяр.✍️ 

 

© Иванина Байчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • По принцип не е е лесно да обичаш. Стиха наистина е хубав
  • Иви, права си, че това е зверска обич, защото забравяш, че може би някой те обича... А може би зверската обич не е обич...
    Стихът ти е хубав и дава много посоки за размисъл.
Random works
: ??:??