Готов съм до Плеядите да ида,
звезда да ти откъсна от небето
и да я скътам в бялата си риза
във джобчето отляво, до сърцето.
През хиляди персеци ще прекрача
ще яхна и Халеева комета,
на пръстен на Сатурн ще я окáча...
Звездичка потърси на парапета.
© Атеист Грешников All rights reserved.