Jun 25, 2010, 9:35 AM

Да пием за Любовта 

  Poetry
803 0 5

Черна котка в бялата зима
като едно лошо знамение,
пред Любовта изплашена мина
и се роди стихотворение.

В него героят лирически страдаше,
давеше мъката в чаши със вино...
Зима бе. Хлъзгаво. Падаше, ставаше,
но времето с чувствата бе несравнимо.

Доста вино за любов се разля,
ала навикът с чашката само остана.
Червената течност бе светлина
за всяка любовна рана.

Оттогава е тази традиция явно,
вино с любов да се пие.
Насладата е да се пие бавно.
Опитайте по глътка и вие.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??