Не мога да сготвя сносна вечеря
и в леглото с нощница червена не лягам.
Душата ми е самотна и дива -
не е комерс и затова страда.
Бяс съм аз - като вълчица обичам да вия
и да се моля не ми е характер.
Мислех, че в теб съм открила
насрещен фронт,
който да овладее във мен пожара.
Но се излъгах. нравът ти вълчи
отдавна вече е кучешка радост -
въртиш опашка и се завръщаш
при топлата супа и опърпаните чаршафи.
© Елени Алексиду All rights reserved.