"...И не забравяй най-простото - когато си в лодката,
променят се бреговете, когато си на брега,
се движи лодката"...
фраза на Мойсей
Дълъг път да ни чака,
макар с кривулици
да свири все в мрака,
и лети между облаци
всеки ден и всеки час,
и дано не остарява
като знак с нов впряг,
живот да ни дарява,
да бъде всичко живо,
по-ниско - небето червено
все да е непримиримо,
и по женски кокетно,
да падат стрели в нозете
на Пътя - мъдър и строг,
да се променят бреговете,
лодката - все една и съща...
© Мариола Томова All rights reserved.