Гордост е да си тракиец,
не е срам и жал,
то е само радост и заръка,
от нашите деди премъдри.
Тяхната любов голяма,
днес на всеки се предава,
с мъка тя замесена е зная,
да я поемат следващите ще се постарая.
За назе да си спомнят,
нашите потомци,
но тракиеца в себе си да не забравят,
и да носят с гордост името горчиво.
© Никола Диманов All rights reserved.