България, земята на велики, горди, смели синове,
на Аспарух, Борис и Калоян, на Кирил и Методий
и Паисий Хилендарски, България,която Райна Княгиня,
Ботев и Левски роди и за Балканджи Йово и Хубава Яна
бял олтар сътвори,тази земя силна, непокорна, горда
и свята, оцелявала в безброй зли бури и съхранила
незалязващо слънце в крилата, обезлюдена, окалена
и унизена, днес плаче с горчиви, катранени сълзи,
смъртно ранена не от други, а от родните наши
елитни лъжесветци, в гърдите с камък вместо сърце,
единствено на личния си интерес само верни,
забравили как се обича род и Родина, забравили
какво е истинска чест и истинско достойнство,
главозамаяни от изгодното за тях чуждопоклонство.
Но време е това да се промени и правдата да победи.
народе български стига спи, от илюзиите се събуди,
съдбата си в ръце вземи,на лъжеистината НЕ кажи,
лъжеправдата на лъжедобрите завинаги победи
и докажи на нашите древни, героични предци,
че истински българин и потомък достоен си ти.
Нека няма майки и бащи с разплакани тъжни очи,
обречени на самота, далеч от синове и дъщери,
с разбити сърца и погребани несбъднати мечти,
без никаква надежда за бъдещи радостни дни.
Време е смело да кажем на глас, дотук бяхме с вас,
и сбъднато слънце да се роди в нашите облачни дни.
Да, време е да си върнем България и победим мрака,
време е да кажем без страх, дръзко и твърдо на глас,
народе български стани, че си достоен с дела докажи,
на примирението и бездействието свое край сложи,
живота си в ръце вземи, фарисеите от храма изгони,
от залеза изгрев сътвори, мрака в светлина прероди,
и децата на България отново в Родината им ти върни,
от горчивия гурбет по чуждите далечни земи ги спаси,
да не ходят повече немили-недраги в другите страни
и да не търсят никога там спасение,прехрана и пари.
© Кръстина Тодорова All rights reserved.