Преди да се отъждествите със съдии
и да решавате съдбата ни,
поне ръцете си измийте,
че малко са изцапани.
Преди да се вживеете като палачи
и брадвата да си наточите,
в обувките ни влезте да покрачите,
с тях изкачете ешафода.
Преди да си повярвате, че сте гробари,
преди съвсем да ни отпишете,
преди да почнете да ни заравяте,
се вижте вие дали дишате.
И за финал, да сме съвсем наясно,
със него се обичаме
и се разбираме прекрасно,
пък вие го отричайте...
© Ива ВалМан All rights reserved.