Тъкмо си измисля мечта,
втурвам се лудо към нея…
и хоп, появява се груба ръка (с пистолет)
и избира мен за мишена...
***
След хиляди изстрели в женската гръд
бронирах душата в мене,
и с нова мечта, тръгнах на път…
да търся принц на кон, да ме вземе.
По пътя красавци с магарета много…
и жаби, и мишки, че и овце.
Чудиш се как да избереш и кого,
като ни един няма благородно сърце.
А иначе перят се, светът в краката
на думи ще сложат за теб,
но не знаят, че с дела се впечатлява жената,
а не с празни обещания, изречени в любовен куплет.
01.10.14г.
© Мария Амбова All rights reserved.