Хора, закъде сте се разбързали?
Накъде? С този бяг?
Спрете се! Нима си мислите,
че времето ще върнете назад?
Хора, погледнете календара!
Времето тече - ден след ден...
и годините минават...
нима ще върнете отминалия ден?
Хора, часовникът тиктака..
... отброява секундите безброй...
И не можете на времето да кажете:
"Хей, време, чакай! Стой!"
Хора, спрете се! Нима не виждате,
че бързо годините летят...
И когато спрете, вече ще е късно...
... не ще успеете да върнете времето назад...
© Сладурркатта All rights reserved.