Казват, че с лятото идва любовта
и нова обич чука на входната врата.
Дали да ù отворя аз сега
или пак старата да приютя.
Дали тази ще е кат онази,
ще ме изграря и ще ме боли.
Сърцето тебе пак да мрази
или друга обич в мене ще кърви.
Дали лъчите ще ме греят пак
или студ отново ще почувствам.
Нова обич или просто мрак,
но само болка аз предчувствам.
Защо никоя друга обич не е като старата,
влюбвам се и бързо ги забравям.
Сякаш любовта си ми ти и вярата,
че ще те срещна още подгрявам.
Ще изчакам до есента да се върнеш,
лятото бързо аз ще изпратя.
А може и след есента да ме зърнеш
и от снежния хълм любов ще ти пратя.
© Иваничка Петкова All rights reserved.