тъмни и светли, тежки и леки.
Дълбаем по лица – пергаменти,
свойте съдбовни пътеки.
Някои дълбока диря оставят,
други – незрима следа.
Едни бързо и ярко изгарят,
други греят като студена звезда.
Всеки място и роля дали има?
Трябва ли всеки да е герой?
Нехае за туй всемирът -
защото кратък е твоят престой!
© Доля Алексиева All rights reserved.