Jan 3, 2008, 11:33 AM

Дали 

  Poetry » Phylosophy
667 0 9
Дали да хвърлим
шепа пръст за сбогом,
или да вдигнем
жест за алилуя,
когато чувстваме
как нежен спомен,
оттича се
с водата от пороя...

Дали да изметем
от всичко старо
душите си...
измъчени, добри.
Или зазидали ги
в тъмни стаички,
да пазим своите
лъжи.

Дали като с коприна
нежна
да галим наранените
тела,
или да ги оставим
разпнати и голи
завинаги
във пустощта.

... Дали...
Когато дойде време
за разпятие,
и кръста всеки
сложи на гърба,
за прошка ли
да молим,
или за проклятие...
какъв е смисълът...
изгубена душа.

© Наталия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??