Дали това е просто тишина?
Отронен лист от вятъра избяга,
пропърхват нежно птици със крила,
а после дъжд притихнал леко пада.
Дали това е просто тишина?
Слънцето небосклона озарява,
светулките заспиват в светлина,
загаснали до вечерта остават.
Дали това е просто тишина,
в която всяка мисъл зазвънява?
Със нея ще танцувам във нощта,
Луната за свидетел ми остава!
© Данаил Таков All rights reserved.