Sep 1, 2009, 7:19 PM

Дали... или... 

  Poetry » Love
799 0 4

Да викам ли, да плача, да се смея ли, не знам.
По-объркана, мисля, никога не съм била.
Искам ли и как... дали и колко да ти дам?
Едновременно убиваш ме и даваш ми крила.
А виждаш ли дъждът как пада капка подир капка?
И как изчезва, измивайки всичко от уморената земя...
И дъгата гордо слънцето обгражда като шапка...
И наплакали се, усмихват се дървета и цветя.
Мога ли и аз така, кажи ми, мога ли така...
да плача безутешно, дълго, като че без край.
Да те погледна после, да избърша сълзите с ръка.
Да се усмихна, сетне ти... и да открием слънчевия рай.
Дълго ли ще ни вали и колко още трябва да походим?
Има ли за нас, кажи ми, сбъдната една мечта?
И каква е, дали ще я познаем, щом я видим?
Или ще се загатне и ще бърза да се скрие във нощта...

© Виктория Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??