Ще се усмихвам ли отново след години,
когато ме споходи старостта,
или животът просто ще отмине,
превърнал ме в мърмореща и зла!
Дали ще бъда все така щастлива,
че "Тя" не е при всекиго дошла!
И питам се, дали ще съм красива,
по външност, не, а по душа!
На мен дали ще ми отива
онази възраст, бяла и добра!
До своя старец вечер да заспивам
и с благодарност да се будя в утринта!
© Руми All rights reserved.