Дали защото късна есен е
и на ноември нощите са дълги.
По устните се давят пак мълчания,
примесени със нотки вледенени.
Или защото всъщност през ноември
се изброяват листите самотни.
И няма ги и птиците отлитнали,
а празните гнезда са кукувичени.
Навярно затова трели от обич
не сее вече вятърът студен.
В любов с "Обичам" ми се врече,
но вече в мене не си влюбен.
А аз, уж вряла и кипяла,
познала всичко в любовта...
как все пак досега не бях разбрала,
че всъщност съм си сам-сама...
© Евгения Тодорова All rights reserved.