"ДАЛНОВИДНОСТ"
1.
За да проявяваме тактичност,
нарекохме ги нежно "Роми".
А те за благодарност,
макар че вече ВЕК
не ходим със потури,
презрително наричат ни "Гяури"...*
И, макар че Българска държава
за тях се грижи и се вайка,
на всяка крачка псуват ни на майка...
Отвърнеш ли им с нещо,
веднага ставаш лош
и мигновено вадят нож.
Не се надявай на Полиция,
Закон и Съд!
Прекръсти се и избягай,
за да не настъпи край
на земния ти път...
2.
Настана "Демокрация"!
И Народът се разшета.
И литнаха главите
"Ромски" и "Гяурски"
по цялата Планета.
Но "Ромите", макар и да се мръщят,
от Европа честичко ги връщат...
Така че "Бате Бойко",
пазете зорко "Ромите"!
Оставете да си правят
полските набези
и погромите !
И за най тежко провинение,
не ги изпращайте в затвора.
За да не остане
моята Родина
съвсем без хора...
* "Гяури" /турски/ Неверници
Написано от "Гяурин", който е псуван
на майка, наричан "гяур", краден мно-
гократно и му е ваден нож при залавя-
не в кражба в негов частен имот, от
благородни роми.
© Петър Петров All rights reserved.