Толкова време тънех в неведение,
а вие зад гърба ми сте се смели.
Но днес получих своето видение –
и двамата сърцето ми сте взели.
Ти приятелката най-добра ми беше,
той – любовта ми, обсебващо болна.
Със вас времето ми бързо летеше,
но спря. Разбрах лъжата ви долна.
И двамата дълго ви гледах в очите,
на раменете ви плачех и се смях,
а вие уж ми бършехте сълзите
зарад вас проляти. С месеци не спях.
Ти, приятелко, ли си била, кажи,
другата жена в мислите му нощем?
Питам, с теб ли той ми изневери
и опозори съюза ни свещен?
Как можахте да ме предадете?
А аз ви се доверявах изцяло.
Ако искате, всичко ми вземете,
морето ми отдавна е преляло.
Вървете си и двамата! Далече
отидете, за да ви забравя.
Душата ми изгубена е вече
и не знам какво мога да направя.
Нямам избор, ще продължа напред.
Ще загърбя вашата измяна
и пред себе си аз обещавам –
повече в сълзи не ще съм обляна!
© Стефка Георгиева All rights reserved.