Красивите очи не се затварят,
дори когато адски са далече.
Искрите им живот неспирно палят
и бавно те превръщат във обречен.
Красивите очи чертаят вечност
и капчица роса неволно светва.
Безсмислие е дума, като тленност,
щом времето безмилостно се жертва.
© Данаил Таков All rights reserved.