Децата са радост,
превръщат животът в сладост,
ако умееш да ги полееш
с благост.
Децата са плодовете
на любовта,
устояла на ветровете,
изпълнила часовете
със смисъл и цел.
Децата са продължение
на род и родина,
не искат делене,
че ги обрича на вечни тегла.
Родните сестри и братя
разпръсква в мъглата.
Дълга и невъзможна
е срещата предопределена
от майка и баща.
Децата пазете, че са кат цвете -
растат, цъфтят и отлитат,
но ароматът им остава в дома.
© Василка Ябанджиева All rights reserved.