По улицата ходят боси
бедни деца, всяко проси.
За тях и за сираците забравяме,
само на някакви мутри се кланяме.
Отечеството ни е в опасност,
как да изпитваме безпристрастност,
като слепотата ни убива,
щото народът си заспива
и без деца всеки народ загива.
© Георги All rights reserved.