Като клето сираче,
като удавник в море,
като вик в здрача,
който зове брегове...
Като слънце без изгрев,
като живот без любов,
като жажда за извор,
като небесен покров...
Като страстна истина,
като измамна лъжа,
като обич осмислена,
за тебе, обич, тъжа!
© Стойчо Станев All rights reserved.