Черни облаци обсипали небето,
птици в полет, неговорещи ( природата не разбираше от говор),
затворени прозорци,
несподелени мисли...
... делници, обречени в тайни.
Сутрешна мъгла, споходила небето,
мълчаливи клони, движещи се със вятъра (природата познаваше мълчанието)
полуотворени врати,
желание за споделености...
... делници, обречени в загадка.
Дъжд пороен, стичащ от небето,
разгърнати чадъри, пазещи от мокрото (природата имаше нужда от сълзи)
отворени домове,
разговори искрени...
... делници, обречени в разкритие.
Изгарящо слънце, обсебило небето,
слънчогледови поля усмихват се на всеки (природата обичаше усмивките)
открити светове,
осъществени чувства...
... делници, обречени на щастие.
© Славка All rights reserved.