на Христо Ботев
и на младите бунтовници днес
@
За кого бие камбаната, Господи?
- Не за мен.
- Не за мен.
- Не за мен.
казваш ти, казва той, казва тя.
Значи... Ден на гнева е – знам:
няма звезди на небето ти - светят чернобилци,
Ти не си там - Ти си в сърцето ми,
знам:
времето не е разделно, а реквиемно е;
моята Gloria не е попфолк-певица,
Rex не е името на нейното куче
и Джизъс не е Superstar от рок-опера.
О, Ашма Дива,
Знам,
Знам,
Знам:
в Деня на гнева не Ти, Боже, не Ти -
Аз, Той, Тя –
НИЕ -
ще сринем Vселената
със яростта Ботева – по Козлодуйски
и на челата със знаците
V за Vendetta,
V за Victoria.
Кой рита камбаната, Господи?
Чернорасовци? Боже, прости им.
Не само за тях,
не само за мен.
Ден последен е ден Първи!
@
© Ангел All rights reserved.
smile1 (Валка ) - не се газираме и не пощуряваме