Sep 21, 2022, 6:52 AM

Ден на независимостта 

  Poetry
687 0 2



Кое е независимо, бе хора?
Животът е зависим от пари,
от клюките зависи буля Дора,
а Жельо от пиячка до зори.

Всички са зависими от нещо.
Държавата зависима от САЩ.
От мислите, сами се палят свещите,
ама проблемът, целият е наш.

Но нека честитим наред на всички
зависими от празници дори.
Зависим от споделяно обичане,
зависим от неясни бъднини.

Фанфарни думи, рупорно огласят
и ни насочват как да се държим.
Зависими сме даже и от нашите.
Като овце пасем и си вървим.

Някой шепне истината свята,
че не зависи само завистта.
Шепотът превръща се във вятър
за нищо независими неща.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??