Ден пети
на Стоян
На 5-тия Ден,
какво си бил, Човеко?
Прах, глина, тлен -
Нищо конкретно?!
На 6-тия Ден,
започнала Нова епоха:
Човек бил роден -
бандит и пройдоха.
Със Цвете дарен -
да не скучае в Рая (?!) -
решил, че е в плен.
Не могъл да изтрае.
Решил...
И гризнал дървото!
Изгонен бил -
далеч от гнездото.
Поука, по-ясна,
от Ла Фонтен - басня:
"Преди да решиш, че си в плен,
сети се за 5-тия Ден!"
*
Много ти здраве от мен.
(И помни дървото!)
С.
12 октомври 2001, Ломбо Есте.
© Симеон Дончев All rights reserved.