Apr 24, 2010, 9:07 PM

Денонощие 

  Poetry » Other
666 0 5

Млада нощ,

на весела невяста ми прилича.

 

Тиха нощ,

във тъмносиньо злато се облича.

 

Свята нощ,

у дявола на гости ще ме води.

 

Скръбна нощ,

ми слага грешните окови.

 

Светъл ден,

закичва роза във косите.

 

Топъл ден,

рибарите ловят мечтите.

 

Страстен ден,

свисти разжарено сърцето.

 

Тежък ден,

планината дави се в морето.

 

Нощ и ден,

заспива, буди се съдбата.

 

Нощ и ден,

умира, ражда се душата.

 

Ден и нощ,

светци и демони копнеят

 

Ден и нощ,

Човешкия живот да изживеят!

© Даниела Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво,Дани!
  • Невероятно!!! Незнам как точно да подбера думите си за изказа ти. Дните и нощите написани от твоята ръка имат вълшебен привкус. Благодаря за това ново усещане
  • Само на нас е дадена тази възможност. Поздрави.
  • Поздравления, Дани!
  • Много ми хареса! Браво!
Random works
: ??:??