Денят
Дните се нижат ден след ден,
тъй времето си минава,
годините ни бързо растат
и нашата младост отминава.
Отронва се от календара всеки ден,
ден, месец и година,
като лист по лист всяка есен,
това осъзнаваме, но не сме мнозина.
Ние остаряваме, а децата ни порасват,
да са щастливи, така да израстват.
А някои хора си живеят ден за ден,
сами, те да са добре за тях това е важно.
Да Живота е тежък и труден,
но да създадеш и отгледаш човек,
Това е истината голяма.
Да оставиш диря, дете след себе си
не е никак маловажно.
И тъй ден след ден Живота си върви.
Денят започва с изгрев-светлина,
завършва със залеза-тъма.
Един безкраен кръговрат,
да бъде мирен, слънчев и весел
това е Денят.
© Валентин Миленов All rights reserved.