Денят и луната
Денят се е влюбил в луната,
но тях ги разделя нощта
и страда така над земята
от обич сама любовта.
Той сутрин тъй рано изгрява
да види любимия лик,
но тъжна луната се скрива
без поздрав, без думи, без вик.
А вечер денят се любува,
прегръща я в залез красив
и знае, че тя съществува,
но тръгва си той мълчалив.
Денят се е влюбил в луната,
с години е тази любов,
пленява ме тя с красотата,
със силния порив и зов.
Денят се е влюбил в луната,
но тях ги разделя нощта
и страда така над земята
от обич сама любовта.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.