Вие бяхте личности титанични,
а днес дребните са на мода,
днес почитаме "лидери" себични,
що мислят сал за изгода.
Днес е гнусно време,
всеки за пари ламти,
днес съвестта ни дреме,
днес нямаме мечти.
Вие сте наш идеал,
но сал на юбилей ви помним,
българският дух е заспал,
затуй мъчат ме тъги отровни.
Кой ли не ви използва за прикритие
на собствените си егоистични цели,
а истинският патриотизъм убит е,
та някои с таз хитрост власт да са взели!
© Георги All rights reserved.