Как прекрасно е да си дете,
волно да тичаш,
света с цяло сърце да обичаш.
Да подвикваш от радост, от волност в душата,
че си дете, че красиви са ти крилата.
Дете да си в този живот означава всичко свидно.
Детето озарява живота с многоцветна палитра.
Детето е сбъдната молитва.
Да си дете е призвание велико!
Пред детето много хоризонти се откриват,
всички небесни ангели го закрилят.
Детето е невероятно създание,
което някой ден ще сътвори своето съзидание.
Ако можеше всеки възрастен поне за миг да се превърне в дете…
О, как ще затупти с вълнение неговото сърце!
Ще си спомни, че дете да си значи магия,
природна чудна стихия.
Детето твори новия свят.
Детето безценен дар, от любовта облян.
Остани си дете и ти, възрастни човеко!
Хвани за ръка своето дете и с него препускай надалеко!
© Симона Господинова All rights reserved.
Лили, благодаря много! ♡