Търсех детелина...
Детелина четирилистна...
Казват, носела късмет...
Всичко, що си пожелаеш,
ставало реалност...
Щастието, идвало при теб...
И повярвах...
Детелина трябва да намеря!
Тя ще промени живота!
Щастие ще донесе!
И се втурнах да я търся...
Бродих, рових във тревите...
Молех се да я намеря...
Слънце да ми донесе...
Ала тя ...не се намира често
Рядкост е,
и не е лесно,
четирилистна детелина
да намериш...
Да ти сбъдне всичките мечти...
Търсих, търсих...
И не я намерих...
И накрая се отказах...
В ароматните треви полегнах...
всякаква надежда ме напусна...
Вперих поглед към небето...
Мислех си,
че може би... не е за мене...
че не ми е писано...
щастието, с детелина да повикам...
И тогава я видях...
Изрисувана от облаците бели
Изтъкана от любов...
Нежно да ме гледа от небето...
Да ме чака...да я грабна
със ума и със сърцето...
Щастието си,
сама да го позная
Да го пожелая,
Да го вярвам...
Да го сътворя
с' сърце и ум...
Да го задържа
и да го живея цял живот...
Valentina N.V. (Mitova)
10/08/2021
© Valentina Mitova All rights reserved.